Denumirea Dojo-ului
Kamiza

Nin este un cuvant foarte greu de tradus exact, Nin cel mai aproape putand fiind tradus prin “perseverenta”, “rabdare”, “ascuns” sau “a indura”.


Kanji-ul Nin este compus din doua parti, partea de sus, yaiba inseamna taisul unei lame, iar partea de jos se citeste kokoro sau shin si inseamna inima.

Asta inseamna ca persoana inzestrata cu aceaste virtuti, rabdare, perseverenta, chiar daca ii este infipta in inima,

o sabie sau pumnal, tot isi duce la bun sfarsit ceea ce si-a propus. Foarte multi oameni cand aud acest cuvant se duc cu gandul instantaneu la celebrii luptatori Ninja si arta lor - Ninjutsu.

Dorim sa subliniem faptul ca termenul Nin nu se refera neaparat la Ninja el reprezentand, ce-i drept, o parte foarte importanta din acest cuvant, dar el poate fi folosit si pentru a scrie un cuvant foarte important si pe care il gasim in invataturile tuturor artelor martiale si anume Nintai sau “spiritul perseverentei”.

Acest cuvant este foarte des uzitat in transmisia orala a scolilor de arte martiale, fara a se face o conexiune neaparat cu Ninja. Bu se refera la “martial” “razboinic”, “cavaleresc”,  in genere tot ce tine de practica artelor martiale, razboinice. Kanji-ul Bu, in extenso, daca este despartit si el in doua parti, mai are si semnificatia de a opri lupta sau de a practica artele martiale corect. Kan inseamna “cladire” dar poate fi interpretat in cazul nostru si prin “loc de antrenament” – dojo.

Ideea semnificativa este aceea ca Ninbukan inseamna “locul in care razboinicii, practicantii artelor martiale, invata practica corecta a artelor martiale, precum si spiritul perseverentei in orice domeniu,

Name tag
Entrance

conform devizei Ryogen Ryu, “Issho kenmei monogoto o suru koto” ceea ce in traducere inseamna “ Trebuie sa faci intotdeauna eforturi disperate pentru a duce orice la bun sfarsit” (a face tot posibilul ca si cum ai proteja ceva sau pe cineva, cu pretul vietii)!

Eforturile noastre trebuiesc concentrate ca atunci cand viata ne-ar fi pusa in joc si am fi pusi intr-o situatie pe viata si pe moarte, numai in acest fel practicantii artelor martiale avand succes!