Norme de siguranta
 

Practicarea artelor martiale in conditii de siguranta este cel mai important aspect, la baza caruia stau toate demersurile noastre pentru promovarea acestora. Din acest motiv, cunoasterea si respectarea regulilor de securitate este foarte importanta. Fiecare practicant are datoria sa cunoasca aceste reguli si sa atraga atentia altora, atunci cand observa greseli in aceasta privinta.

  • Accesul pe tatami (saltea) este permis numai in prezenta instructorilor;

  • Orice echipament folosit pe tatami trebuie sa fie omologat de catre Genbukan Romania;

  • Este interzisa cu desavarsire joaca cu echipamentul de lupta, precum si orice fel de glume in ceea ce priveste manevrele de securitate la antrenamentele de arte martiale.

  • Pentru evitarea accidentarilor pe timpul antrenamentului la nivelul articulatiilor, muschilor, ligamentelor si tendoanelor, recomandam tuturor practicantilor sa se concentreze cand este efectuata incalzirea corespunzatoare.

  • Siguranta este un considerent principal in artele martiale, dar exista un “risc personal” de accidentare. Practicantii majori, iar la cei minori parintii acestora, accepta riscurile practicarii artelor martiale si sunt responsabili pentru actiunile autonome in care ei insisi trebuie sa tina cont de circumstantele ce pot aparea la antrenament.