Artele martiale reprezinta o activitate incitanta, care ii ajuta pe copiii de toate varstele sa se descopere pe sine si sa capete incredere in fortele proprii. Pentru ei, aceasta provocare este la fel de fireasca precum mersul.
Problemele pe care le pun tehnicile din artele martiale, precum observatia si analiza rapida, aprecierea justa, adaptarea, luarea unei decizii imediate, dinamismul si hotararea sunt de fapt principalele cerinte din educatia generala si cea scolara, doar ca prin arte martiale aceste probleme sunt puse sub forma de joaca, fiind o modalitate foarte motivanta si atragatoare de insusire a lor. In timp, prin intermediul jocurilor si exercitiilor practicate, caracterul si personalitatea copilului vor asimila toate calitatile legendarilor luptatori .
Majoritatea miscarilor din artele martiale sunt intuitive si se bazeaza pe miscarile naturale ale corpului omenesc, ceea ce-l va face pe copil sa se simta in largul sau.
Progresul in artele martiale apare treptat fara a fi nevoie de o activitate de rutina riguroasa.
Artele martiale pot fi de folos copiilor cu diverse disabilitati. Practicarea sa ii ajuta sa devina mai puternici, perseverenti si consecventi in atingerea scopului propus. Ei vor fi capabili, vor invata si vor reusi sa se lupte la fel toti ceilalti copii.
Practicarea artelor martiale sunt o combinatie unica de echilibru fizic si mental.
Prin arte martiale, copiii isi dezvolta si corecteaza aspectele de ordin fizic, emotional, social, intelectual si estetic al personalitatii lor.
|