Sistemul de grade si titluri in Karyukai / Ninbukan
In Karyukai puteti recunoaste nivelul practicantului uitandu-va la centura dar nu numai, ci si la elementele din jurul emblemei.

Kyu

Practicantul poarta centura colorata, in functie de nivelul pe care il are in disciplina principala pe care o practica. Pana la primul examen incepatorul nu are dreptul sa poarte sub emblema asociatiei, ecusonul dojo-ului.

Diametrul emblema este de 10 cm (aceeasi dimensiune este valabila la toate gradele, indiferent daca este kyu sau dan), in iaikenpo fondul este alb, restul este brodat cu negru, in shinobi bujutsu fondul este rosu, restul fiind galben (auriu). La shokyu menkyo, practicantul primeste un ecuson cu kanji pe care scrie NINBUKAN. Acest ecuson se pune sub emblema Karyukai. Din acest moment numele posesorului gradului de shokyu, va fi pus in keppanjo-ul de onoare al Honbu dojo.
La chukyu menkyo, practicantul primeste un alt ecuson cu numele disciplinei principale pe care o practica din Ryogen Ryu™, ex: Ryogen Ryu™ IAIKENPO, Ryogen Ryu™ SHINOBI BUJUTSU. Aceste se pune pe reverul stang, in dreptul emblemei Karyukai.
La jokyu menkyo, practicantul primeste titlul de monjin ("om ce a trecut de poarta dojo-ului"), din acest moment se considera ca practicantul devine elev intern al
scolii, si poate sa-si brodeze direct pe keiko-gi, ecusonul NINBUKAN, precum si cel al disciplinei principale pe care o practica. Daca practicantul a ajuns intr-o disciplina principala jokyu menkyo, dar in acelasi timp are si grade intr-o disciplina secundara, atunci isi va broda in locul disciplinei principale (Iaikenpo sau Shinobi Bujutsu), numele complet al scolii,
Ryogen Ryu™ HEIHO BUGEI. De asemenea isi poate broda pe bluza keiko-gi-ului si pe pantalon numele in japoneza, si pe spatele keiko-gi-ului se brodeaza mon-ul (emblema) scolii Ryogen Ryu™.

 

Dan

In shinobi bujutsu de la primul dan la al 4-lea dan, raman neschimbate conditiile de la jokyu, diferentierea facandu-se cu ajutorul centurilor si modului de legare a acestora, in iaikenpo insa emblema va avea fondul negru iar restul este brodat cu alb. La 5 dan, practicantul isi poate broda toate ecusoanele cu alb. Culoarea rosie este rezervata exclusiv lui Kancho, precum si alte culori decat cele mentionate emblemei Karyukai.

Honbu dojo are toate aceste embleme si ecusoane in stoc, cei care au nevoie trebuie sa se adreseze instructorilor lor sau direct la Honbu. Numai emblemele si ecusoanele realizate de catre honbu sunt valabile. Emblemele si ecusoanele se cos direct pe keiko-gi. Nu se va folosi scaiul (ariciul) pentru a le fixa pe keiko-gi.

In Iaikenpo de la mu kyu (incepator fara nici un grad) si pana la 3 kyu, practicantul poarta o hakama albastru indigo sau neagra si keiko-gi alb. De la 3 kyu se poarta hakama si keiko-gi albastre indigo sau negre. De la shodan se poate purta obi in loc de centura. In shinobi bujutsu keiko-gi-ul poate fi negru sau albastru indigo.