Ryogen Ryu™ Heiho Bugei

Ryogen Ryu™ Heiho Bugei reprezinta - pasarea Phoenix- a scolii Ryogen Ryu™ si a fost creata pe fundamentul scolii lui soke Hayashi Sansei, fiind o continuare a acesteia pe linie directa prin soke Ono Takashi. Ryogen Ryu™ Heiho Bugei se numeste astfel pentru a se demarca de scoala originara care a existat in Japonia in trecut cand Ryogen Ryu™ era cunoscut ca fiind Ryogen Ryu™ Kendo (Ryogen Ryu™ Heiho Kenjutsu).

Noul concept (Shinden) Ryogen Ryu™ Heiho Bugei imbina vechea traditie razboinica (Koden) Ryogen Ryu™ Kendo prin aportul lui soke Ono, cu elemente noi propuse de shihan Ozon.

Ryogen Ryu™ Heiho Bugei are si un alt sistem de organizare, diferit de forma originara in care exista doar titlul de soke si menkyo, neexistand sistemul kyu-dan. In Ryogen Ryu™ Heiho Bugei, gradele sunt atribuite in sistemul modern japonez - kyu - dan; pentru kyu in ordine descrescatoare 6-1 kyu, pentru dan in ordine crescatoare 1-5 dan (nivel maxim), intre kyu si dan existand gradul shodan-ho,

sau aspirant la centura neagra (shodan), dar si in sistemul traditional japonez prin folosirea menkyo-urilor pentru fiecare nivel in parte: Shokyu, Chukyu, Jokyu, Shoden, Chuden, Okuden, Kaiden. Ryogen Ryu™ Heiho Bugei este compusa din doua parti: omote si ura.

Partea de omote este formata din:

  • Iaikenpo - metoda de lupta cu sabia japoneza care imbina elemente de iaido-iaijutsu si kendo-kenjutsu;

in ura intra o alta disciplina:

  • Shinobi Bujutsu - metoda de lupta cu arme secrete, ascunse (kakushi buki waza), arta a samurailor cat si a luptatorilor ninja (ninpo-ninjutsu).RYOGEN RYU BUDO KUN

KUREBA SUNAWA CHI MUKAE, SAREBA SUNAWA CHI OKURI TAI SUREBA WASU.
GOGO NO JU, NIHACHI NO JU, IKKU NO JU KORE O MOTTE WASUBESHI.
KYOJITSU O SASSHI, INJO O SHIRI DAIHA SHOHO O TACHI,
SAIHA, BEJIN NI IRU KASSATSU KI NI ARI,
HENKA TOKI NI, OZU KOTO NI NO ZONDE.
KOKORO O DOZURU NAKAREYA.

Daca vi la mine, am sa te intampin. Daca vrei sa pleci, esti liber sa pleci.
Asa cum ne intalnim, asa ne armonizam. Zece, adica cinci cu cinci. Zece, adica doi cu opt. Zece, adica unu cu noua. Astfel armonizati, ghicesc minciuni si adevaruri ce se afla in spatele sufletului. Marea poate distruge orice, si in nisip nu se poate ascunde nimic. Viata si moartea nu reprezinta decat momente in timp. Timpul poate astepta, dar timpul se poate si schimba. Cand va confruntati cu orice, actionati fara ezitare.