Ryogen Ryu™

 

Ryogen Ryu™ este o scoala de arte martiale fondata de soke Hayashi Sansei (1914-1995), maestru de bujutsu (kendo-kenjutsu, iaido-iaijutsu, yarijutsu, suijutsu, naginatajutsu, jujutsu, s. a.) si profesorul lui soke Ono Takashi.

Ono sensei a fost elevul lui ryuso (fondatorul scolii)

Hayashi in tinerete si ca ceilalti elevi mai vechi ai lui soke Hayashi a fost interesat numai de kendo-kenjutsu, singurul elev al lui soke Hayashi care a invatat si iaido-iaijutsu fiind un alt elev vechi, Ueno sensei. In 1995, soke Hayashi moare fara sa numeasca un succesor, deci nelasand nici un densho (document) al scolii, totul devenind astfel numai kuden (traditie orala).

Elevii vechi si apropiati ai lui soke Hayashi, Ono sensei, Tsujita sensei, Ueno sensei,  au primit cate o scrisoare de la soke Hayashi in care scria ca atunci cand va muri, sa se intalneasca si sa stea de vorba, acestia fiind o perioada despartiti, fiecare urmandu-si propria cale.
In timpul reuniunii au discutat printre altele si problema succesiunii scolii. Atunci, fiecare l-a numit pe celalalt soke si in acest fel nu au ajuns la nici o concluzie, luand decizia ca scoala lui soke Hayashi sa-si inchida portile, fiecare continuandu-si astfel propria cale, lucru acceptat in acel moment, (dar nefiind incantat de acest lucru si nici de acord in sufletul sau, cum avea sa recunoasca un pic mai tarziu) de Ono sensei, care in cele din urma, dupa lungi discutii cu Ozon sensei, la sfarsitul anului 1997 a decis ca scoala Ryogen Ryu™ sa nu dispara, scoala de origine sa ramana separata ca vechea
transmisie (Koden) Ryogen Ryu™ Kendo (Ryogen Ryu™ Heiho Kenjutsu) si din acest concept a fost de acord sa se dezvolte Ryogen Ryu™ Heiho Bugei, scoala care sa inglobeze mai multe metode martiale pe baza principiilor vechii transmisii, soke Ono scriind pentru noua transmisie (Shinden) Ryogen Ryu™ Heiho Bugei un densho,
Ryogen Ryu™ Iaikenpo, ce i l-a inmanat lui shihan Ozon inainte de a se intoarce in Japonia, numindu-l prin acesta menkyo kaiden si transmitandu-i
astfel urmatoarea generatie (a 3-a) Ryogen Ryu™, si doua caligrafii, pe una scriind Ryogen Ryu™ Heiho Bugei iar pe cealalta Ryogen Ryu™ cu semnatura soke Hayashi Sansei.

Ryogen Ryu™ inseamna intelegerea prin practica martiala a tuturor principiilor artelor martiale. Ryo (Ko) inseamna in traducere mot-a-mot "a lua, a prinde", dar Ono sensei spunea ca Ryo era tradus de soke Hayashi prin corect, iar Gen inseamna "misterios", acesta folosind insa intelesul unui alt kanji gen, origine .

In viziunea lui soke Hayashi importanta este predarea corecta, originara, nealterata a artelor martiale, adaptandu-ne permanent insa pentru a transmite adevarata traditie, intr-o epoca in care totul este in schimbare. Ryogen Ryu™ doreste sa reliefeze esenta artelor martiale.